Landes, Aquitaine, Frankrijk

Topbezienswaardigheden in Les Landes

Bezoek een van de vele bezienswaardigheden van Les Landes tijdens je verblijf in je vakantiehuis:

Mont-de-Marsan ligt aan de oevers van de rivieren Midou en Douze, die samenkomen in de Midouze. Een van de belangrijkste trekpleisters is de 14de eeuwse donjon die gedeeltelijk bewaard gebleven is. In de donjon vind je het Musée Despiau-Wlérick dat gewijd is aan Franse figuratieve kunst uit de 20ste eeuw. Ben je met de kinderen op stap? Bezoek dan zeker de mooie dierentuin van Mont-de-Marsan: Parc de Nahuque. Of kom even tot rust in het Parc Jean Rameau met zijn bloementuin, Japanse tuin en openluchttheater.
 
Aire-sur-l'Adour grenst aan het departement Gers en bevindt zich aan de oevers van de Adour rivier. Het stadje dat op de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela ligt, is vooral gereputeerd om zijn voortreffelijke streekproducten zoals ganzenleverpastei, wijn en armagnac. Bezoek ook zeker de prachtige kerk Sainte-Quitterie-du-Mas die op de Unesco Werelderfgoedlijst staat.

Wie Les Landes zegt, zegt armagnac. De oudste eau-de-vie van Frankrijk die vernoemd is naar de gelijknamige oude Franse streek. Verwar armagnac niet met cognac. Armagnac wordt slechts één keer gedistilleerd, cognac twee keer bij een lagere temperatuur. De appellation strekt zich uit over drie departementen: de bas-armagnac in Les Landes, de armagnac Ténarèze in de Lot-de-Garonne en de haut-armagnac in de Gers. Kom alles te weten over dit digestief in het ecomuseum van Labastide d'Armagnac. Aansluitend mag je degusteren. 

Rustzoekers en natuurliefhebbers vertoeven graag in het Parc Naturel Régional des Landes de Gascogne. Dit gigantische natuurreservaat herbergt loofbomen, dennen, waterwegen, oevers en meertjes. Door het park lopen drie routes naar het bedevaardsoort Santiago de Compostela. Aan wandelroutes geen gebrek dus!

Bekijk hier alle Vakantiehuizen Landes

 

Foto: Scott Wylie, https://flic.kr/p/mUrPRT


Geselecteerde vakantie accommodaties


Inspiratie nodig?


Landes: Inspiratie nodig?

Vakantie in de Landes: Ontdek deze Franse schat

De Landes, gelegen aan de prachtige Atlantische kust van Frankrijk, is een bestemming die alles biedt wat je nodig hebt voor een onvergetelijke vakantie. Met uitgestrekte bossen, kilometers lange zandstranden en een heerlijke culinaire scene, is de Landes de perfecte plek om te ontspannen en te genieten.

Lees meer